JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Vikarierande domstolshandläggare/administratör

[2016-02-18] Gällivare tingsrätt

Gällivare tingsrätt söker vikarierande domstolshandläggare / administratör

Arbetsplatsbeskrivning

Gällivare tingsrätt är en mycket väl fungerande mindre domstol med tretton anställda, varav två är timanställda. Arbetsläget är mycket gott och tingsrätten har inga målbalanser.

Arbetet på domstolen präglas av rättssäkerhet, tillgänglighet och en effektiv mål- och ärendehantering. Vi har ett öppet arbetsklimat och arbetar kontinuerligt med att förbättra verksamheten. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald i alla olika avseenden tillför verksamheten.

Domstolen fäster mycket stort avseende vid dina personliga egenskaper. Vi sätter särskilt stor vikt vid att du är ambitiös och har ett stort engagemang för ditt arbete och vi tror att du sätter värde på att ha ett omväxlande arbete där du själv aktivt kan bidra till utvecklingen av verksamheten. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet som domstolshandläggare innebär att du blir en del i ett arbetslag på domstolens målkansli. Du registrerar inkommande mål, bevakar frister, expedierar domar, kallar berörda parter till domstolens förhandlingar och för protokoll vid förhandlingar. I arbetet ingår även administrativa arbetsuppgifter på tingsrättens administrativa enhet. Som domstolshandläggare utför du även – efter beslut om delegation – en hel del åtgärder självständigt under eget ansvar för beredningen av mål och ärenden. Du har många kontakter med allmänhet och parter och är domstolens ansikte utåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst fullgjord treårig gymnasial utbildning med teoretisk inriktning. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från myndighet, domstol, advokatbyrå och liknande eller om du arbetat som administratör. Det kan vara särskilt meriterande om du dessutom har någon teoretisk eftergymnasial utbildning (exempelvis juridiska kurser vid universitet).

Du utrycker dig tydligt i tal och skrift på svenska och behärskar även engelska. Andra språkkunskaper kan också vara värdefulla.

Du är ansvarstagande, noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du gillar när det är mycket att göra och när arbetsuppgifterna är omväxlande och du har förmåga att prioritera när det behövs. Du arbetar effektivt trots krav på en hög grad av noggrannhet. Eftersom arbetet som domstolshandläggare sker i grupp är det särskilt viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Vi sätter också värde på att du är serviceinriktad och ser utvecklingsmöjligheter i ditt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vikariat på nio månader med möjlighet till förlängning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast

Ansökan

Ansök senast; 2016-03-01

Lön

Löneform: Månadslön

Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Kontakt

 

Inger Edman

Chefsadministratör

0970-758 16

inger.edman@dom.se

 

Jessica Ylipää

ST inom Sveriges Domstolar

0970-758 18

Jessica.ylipaa@dom.se

 

Senast ändrad: 2016-02-18

För mer information kontakta:

Inger Edman
chefsadministratör
0970-75816
inger.edman@dom.se

Jessica Ylipää
ST inom Sveriges Domstolar
0970-75818
Jessica.ylipaa@dom.se